Studiu Israel: 88% dintre românii vor în vacanță în Țara Sfântă odată cu redeschiderea granițelor

Studiu Israel: 88% dintre românii vor în vacanță în Țara Sfântă odată cu redeschiderea granițelor Sursa Foto: Profimedia
  • Peste 91% dintre români consideră că Israel va fi o destinație sigură după redeschiderea granițelor, conform unui studiu făcut de Ministerul Turismului din Israel.
  • 88% dintre români sunt dispuși să meargă în Israel odată cu redeschiderea granițelor.
  • Principalele motive pentru care românii aleg această țară sunt locurile sfinte și siguranța destinației.

91.4% dintre români consideră Israelul o destinație sigură în contexul COVID-19

Întrebați cât de sigură li se pare o eventuală călătorie în Israel după înlăturarea restricțiilor și redeschiderea granițelor, 91.4% dintre participanții la un studiu efectuat de Ministerul Turismului din Israel sunt de părere că Israel este o destinație de încredere, sigură, în care nu ar ezita să își petreacă vacanța de îndată ce acest lucru va fi posibil.

În plus, într-un top al motivelor pentru care românii călătoresc în Israel, pe primul loc se află dorința de a vizita Locurile Sfinte (motive religioase), iar pe al doilea loc se află siguranța pe care destinația o inspiră turiștilor.

Vremea prietenoasă pe parcursul întregului an sau oportunitățile de plajă sunt următoarele motive pentru care Israelul este ales ca destinație de vacanță.

Eilat, Marea Moartă sau Tel Aviv se află frecvent pe lista turiștilor care își doresc o vacanță la plajă, într-o destinație însorită, aflată la o distanță scurtă de România.

88% dintre români vor să călătorească în Țara Sfântă odată cu redeschiderea granițelor

Turismul intern în Israel a fost reluat încă din 3 mai, în diferite etape, relaxându-se treptat diverse măsuri, conform unui plan bine stabilit. La mijlocul lunii iunie s-au redeschis sălile de cinema, teatrele și restaurantele, iar din 22 iunie sunt permise și evenimentele culturale cu până la 250 de participanți.

Din dorința de a afla cât de deschiși sunt românii să efectueze o călătorie în Israel, atunci când se va relua turismul internațional în această destinație, Ministerul Turismului din Israel le-a cerut respondenților să evalueze, pe o scară de la 1 la 5, disponibilitatea de a călători în Țara Sfântă odată cu redeschiderea granițelor.

Media răspunsurilor a fost de 4.4, ceea ce indică faptul că aproximativ 88% dintre românii care au răspuns chestionarului ar efectua o deplasare în Israel.

Situația turismului internațional

Sunt negocieri diplomatice cu mai multe țări privind redeschiderea turismului international, printre care și România, însă situația este una dinamică și încă nu au fost luate decizii clare în acest sens.

Totul depinde de evoluția epidemiologică ale acestor state, întrucât niciuna dintre părți nu dorește să își pună cetățenii sau turiștii în pericol.

Românii își doresc să exploreze mai mult locurile în care vor alege să călătorească, să petreacă mai mult timp în aer liber și să se relaxeze, dar mai ales să se regăsească și să se reconecteze cu cele sfinte.

Astfel, 26.2% dintre respondenți au mărturisit că ar merge în Israel după înlăturarea restricțiilor pentru a efectua un pelerinaj, 23.7% pentru plajele renumite, certificate Blue Flag de la destinație, 20.8% ar pleca într-un city break în Tel Aviv și Ierusalim, iar 19.5% ar dori să facă un tur al întregii țări și să exploreze pe îndelete Statul Israel.