• Populație urbana a Chinei reprezintă 65%.
  • Studiul a fost făcut timp de 22 de ani, pe 297 de orașe.
  • Populația urbană globală era de 57% în 2023.

Orașul inteligent nu mai e un lux, ci o necesitate. Mai ales dacă ne gândim că acestea încep să atragă și turiști. Un studiu făcut de cercetătorii chinezi arată că orașele inteligente chineze au crescut numărul de turiști cu 17%, iar veniturile din turism cu 24%. Studiul a fost făcut timp de 22 de ani și a luat în calcul 297 de orașe.Construcția unui oraș inteligent este strâns legată de economia turismului, spun cercetătorii.

De ce sunt orașele inteligente o necesitate? Un raport publicat de Națiunile Unite arată că populația urbană globală era de 57% în 2023, iar cifra va ajunge la 68% până în 2050.

Odată cu creșterea populației, apar așa numitele „boli urbane”- trafic infernal, penuria de locuințe, de energie și poluarea mediului. Bucureștiul este pe locul 8 în topul celor mai aglomerate orașe din lume, iar în Europa pe locul 4.
Statele Unite, Suedia, Spania, Germania, Franța, Singapore, Japonia sau Coreea de Sud au început să investească în orașele inteligente.China, a cărei populație urbana este de 65%, a pus totul pe hârtie în 2008, iar în 2010 Ningbo a devenit primul oraș din țară care a lansat un plan pentru oraș inteligent.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

Citește și