• Milenialii și tinerii din generația Z au dezvoltat un nou trend prin care își planifică vacanțele în funcție de artiștii la care vor să se tatueze.
  • Comparativ cu anii trecuți, din ce în ce mai mulți turiști renunță la clasicele cărți poștale sau la magnetele de frigider.
  • Cele mai căutat saloane de tatuaje sunt Sak Yant Chiang Mai din Thailanda și Razzouk Tattoo din Ierusalim.

Milenialii și tinerii din generația Z au dezvoltat un trend nou când vine vorba despre planificarea vacanțelor. Este vorba despre programări la tattoo artists din diferite locații ale globului pentru a crea o amintire unică din vacanță, scrie The Wall Street Journal.

Cartea poștală sau magnetul de frigider nu mai este la modă când vine vorba despre vizitarea unei țări.
Acum un super tatuaj ca suvenir devine cel mai nou trend în turism fiind o modalitate mai personală și permanentă pentru a-și păstra amintirile.

Care sunt cei mai căutați artiști

Christopher Rogan a zburat la Los Angeles special pentru a-și face un tatuaj la Dr. Woo, un artist tatuator cu 1,7 milioane de urmăritori pe Instagram. „I-am văzut pagina și m-am îndrăgostit de fiecare piesă pe care a făcut-o și am decis să îmi fac și eu un tatuaj”, povestește Christopher Rogan.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Rachel este scriitoare și a apelat la Razzouk Tattoo din Ierusalim, un salon care tatuează pelerini încă din secolul al XIV-lea: „Este grozav să te simți conectat cu oameni cu sute de ani în urmă, care au fost tatuați cu același design”. Ea a ales „Love and Family” îmbinate cu un design de copaci și păsări.

Schițele artistului Inia Taylor, care utilizează motive tradiționale antice de tip maori din Noua Zeelandă, a atras turiștii. Artista folosește procesul Tā Moko și tatuează motive antice și narațiuni personale intens pigmentate.

Tatuajele tradiționale, în topul preferințelor turiștilor

Sak Yant Chiang Mai, un salon de tatuaje condus de călugări din nordul Thailandei, îmbină spiritualitatea și arta în fiecare design.

Tattoo artistul Horimitsu folosește tebori, o practică japoneză în care tatuajele sunt sculptate manual, în loc de utilizarea unei mașini de tatuaj clasică, folosind o unealtă metalică delicată. El aseamănă procesul cu „pictura cu pensula”. Imaginile sale vibrante prezintă pești Koi, dragoni și tigri și sunt realizate în sesiuni de 40 de ore pentru un efect „full sleeve”, iar lucrările de artă de dimensiunea palmei durează trei ore.

Citește și: