• Ravenna a fost capitala a trei imperii: roman, ostrogotic și bizantin
  • Comacchio este construit pe 13 insulițe și este traversat de canale pitorești
  • Basilica di San Francesco din Ravenna are o criptă inundată, decorată cu mozaic
  • Anghila este vedeta gastronomică a regiunii Comacchio și are farmec venețian

Muncă, muncă și iar muncă…ce zici de o escapadă? Poate o vacanță în stilul „la dolce vita”? Veneția e o variantă, dar dacă nu îți place aglomerația – atunci Ravenna și Comacchio sunt potrivite pentru tine. Ai timp într-un city break de tomană să le vizitezi.

Ce este atât de special în Comacchio?

Ravenna și Comacchio sunt mai mult decât simple alternative pentru Veneția – sunt destinații care îmbină istoria, cultura și frumusețea naturală într-un mod unic. Turiștii spun că destinația Comacchio este identică cu Veneția, doar că într-o variantă mai liniștită și mai puțin aglomerată.

Comacchio se remarcă prin canale pitorești și atmosfera relaxată. E construit pe 13 insulițe și este recunoscut drept „capitala Anghilei” din Europa, iar ManiFattura dei Marinati îți arată cum se prepara această delicatesă în trecut. Și dacă ești fan al cinematografiei, poate vei fi încântat să afli că Sophia Loren a dorit să filmeze aici „La Donna del Fiume” în anii 1950.

Este Ravenna o destinație la fel de pitorească?

Ravenna este plină de artă și istorie. O plimbare pe străzile orașului te poate teleporta înapoi în timp. Și să nu omitem faptul că a fost capitala a trei imperii: roman, ostrogotic și bizantin. De neratat este Bazilica San Vitale, care este centrul arhitecturii bizantine. Este faimoasă pentru mozaicurile strălucitoare, care o includ și pe Împărăteasa Teodora.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și