• Revista TIME recomandă 100 de locuri din întreaga lume și include România în top.
  • Via Transilvanica pornește de la Mănăstirea Putna și se termină lângă Dunăre.
  • Traseul este destinat drumețiilor pe jos, cu bicicleta sau călare.

Știm deja că România are peisaje superbe, iar acum o știe și restul lumii. Via Transilvanica ajunge în top 100 locuri de neratat în 2024, făcut de revista Time.

Cum descriu Via Transilvanica cei de la Time dar și ce poți face pe traseu?

Transilvanica este recomandat de Time Magazine pentru călătorii care preferă aventura. Traseul începe de la Mănăstirea Putna și se oprește în Drobeta-Turnu Severin lângă Dunăre. Se întinde pe o distanță de 1.400 de km. Transilvanica a fost inaugurată în octombrie 2022 și a fost fondată de ONG-UL Tasuleasa Social. Activitățile pe care le poți face de-a lungul traseului lui sunt în primul rând drumețiile pe jos, trasee cu bicicleta dar și echitație. Turiștii se pot caza la hoteluri sau să simtă experiența românească cazându-se la casele tradiționale ale localnicilor. Traseul  cuprinde 7 regiuni istorice din punct de vedere etnic dar și 12 situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Mai mult, Via Transilvanica a câștigat chiar și 2 premii la European Heritage Awards. Unul pentru implicarea cetățenilor și un Public Choice Award.

Ce alte locuri se mai regăsesc în topul Time?

Pe primul loc se află insula Maui din Hawaii, și mai exact regiunile Lahaina și  Kaanapali. Aceste regiuni dețin una dintre cele mai longevive organizații nonprofit deținute de indigeni. Acolo vezi peisaje superbe și poți face chiar și surf. Time recomandă și experiențele pe care le poți avea în pădurile tropicale din Kamba în Republica Congo. Dacă ești pasionat de natură, poți vedea 10.000 de specii de animale și 600 de tipuri de arbori. Ultimul loc este Pearling Path din Muharraq, Bahrain. Este vorba despre un drum de 3.5 km pe unde merg cei care vânează perle către oraș pentru a le vinde.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și