• Turiștii internaționali ar urma să cheltuiască 800 miliarde de euro în Europa, în 2024.
  • E o creștere de 37% față de nivelul de 583 miliarde euro, din pandemie.
  • Florin Ionescu, consultant în turism, îți recomandă să vizitezi Toscana, Cinque Terre și Țările Nordice.

În ciuda temperaturilor estivale record, tarifelor ridicate la hoteluri și a locațiilor supraglomerate, tot mai mulți turiști străini aleg să viziteze Europa. Turiștii internaționali ar urma să cheltuiască 800 miliarde de euro în Europa, anul acesta, conform unui raport al Comisiei Europene a Turismului. Aceasta reprezintă o creștere de 37% față de nivelul de 583 miliarde de euro înregistrat înainte de pandemie.

Florin Ionescu: „Europa a fost întotdeauna un punct de atracție din punct de vedere turistic, inclusiv pentru români. Pentru europeni, din antichitate, a existat această dorință de a descoperi un continent atât de complex, un amalgam cultural. Europa este un amestec de bizantin, occidental, nordic. Un amestec de influențe și civilizații.”

Care sunt cele mai căutate destinații

Florin Ionescu, consultant în turism, îți recomandă să vizitezi Toscana, Cinque Terre și Țările Nordice.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Vara aceasta, vă recomand să vizitați Lombardia și Marile Lacuri, în nordul Italiei, unde temperaturile sunt foarte agreabile. În Bergamo și Lacul Como, temperaturile sunt de maximum 30-32 de grade Celsius. Puteți vizita Norvegia, Danemarca, Finlanda. În Islanda, temperaturile nu depășesc 20 de grade Celsius”, spune Florin Ionescu.

Citește și