• Via Transilvanica a intrat în top 100 cele mai frumoase locuri de vizitat din lume, conform revistei TIME, traversând România pe 1.400 km.
  • Traseul, denumit „drumul care unește”, trece prin sate tradiționale și oferă opțiuni de cazare în hoteluri sau case ale localnicilor.
  • Destinat drumețiilor pe jos sau cu bicicleta, traseul este marcat cu borne sculptate din andezit și include alte destinații celebre precum Indonezia și Italia.

Traseul turistic Via Transilvanica a fost inclus în top 100 cele mai frumoase locuri de vizitat din lume, conform revistei TIME. Via Transilvanica, cunoscută și sub numele de „drumul care unește”, este un traseu de aproximativ 1.400 de kilometri care străbate România pe diagonală, de la Putna până la Drobeta Turnu Severin.

„Supranumit drumul care uneşte pentru focusul său asupra comunităţilor, proiectul îi duce pe călători prin sate tradiţionale care trăiesc din lucratul pământului. Vizitatorii pot rezerva o cameră într-un hotel sau han sau pot căuta cazare în casele şi parohiile localnicilor, unde mesele gătite în casă sunt servite cu produse de la gospodărie”, se arată în revista TIME.

Traseul Via Transilvanica este destinat drumețiilor pe jos sau cu bicicleta. Acesta este marcat cu vopsele, stâlpi indicatori și, la fiecare kilometru, include borne din andezit sculptate individual, care formează probabil cea mai lungă galerie de artă din lume și ghidează călătorii pe parcursul traseului, conform site-ului dedicat.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

Printre celelalte destinații incluse în top 100 cele mai frumoase locuri de vizitat din lume se numără locuri din Indonezia, Portugalia, Australia, Italia, SUA, Mexic, Thailanda, Franța, Austria, Spania, Anglia și altele.

Citește și