• Mulți oameni plănuiesc o vacanță în 2023 – fie că este vorba de Europa sau de alte destinații mai îndepărtate.
  • Chiar dacă restricțiile privind vaccinarea și permisele COVID sunt eliminate treptat în multe țări, există câteva reguli noi de care trebuie să țineți cont.
  • Iată trei reguli de călătorie de care trebuie să țineți cont pe tot parcursul restul anului.

Mulți oameni plănuiesc o vacanță în 2023 – fie că este vorba de Europa sau de alte destinații mai îndepărtate. După ani de zile de reguli și reglementări COVID atunci când călătorim, majoritatea dintre noi știu să se documenteze asupra destinației înainte de a zbura. Dar, în timp ce restricțiile privind vaccinarea și permisele COVID sunt eliminate treptat în multe țări, există câteva reguli noi de care trebuie să țineți cont.

Dacă sunteți prins încălcând regulile, vi se poate refuza intrarea în destinația de vacanță sau puteți fi amendat. Iată trei reguli de călătorie de care trebuie să țineți cont pe tot parcursul restul anului.

Viză electronică ETIAS

Din noiembrie, majoritatea britanicilor vor trebui să solicite o viză electronică în cadrul Sistemului european de informații și autorizații de călătorie. Viza ETIAS funcționează în mod similar cu ESTA din SUA și vă permite să intrați în UE timp de trei ani înainte de a trebui să depuneți o nouă cerere.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Aceasta vă va costa 6 lire sterline pentru fiecare călător și toți cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 70 de ani trebuie să plătească pentru una. Cei cu vârsta sub 18 ani și peste 70 de ani vor avea un ETIAS gratuit. Vizitatorii trebuie să completeze ETIAS și să plătească cu cel puțin 72 de ore înainte de sosirea în UE.

Taxa de intrare la Veneția

În plus față de plata pentru un ETIAS – începând din noiembrie – dacă vizitați faimosul oraș plutitor Veneția din Italia, va trebui să plătiți pentru a intra. Mai târziu în acest an, pentru a intra pe străzile orașului va fi necesară o taxă cuprinsă între 2,60 și 8,60 lire sterline.

Noul permis este o încercare de a controla supraaglomerarea care a afectat orașul în anii de dinaintea epidemiei de COVID. Va trebui să arătați codul QR pe care îl primiți pentru a intra și puteți plăti online în avans. Gardienii vor fi prezenți pe străzi pentru a se asigura că ați plătit, iar dacă veți încerca să nu respectați regula se vor aplica amenzi de până la 257 de lire sterline.

Regula din Cuba

Cei care doresc să zboare în Statele Unite ar trebui să verifice de două ori dacă pot intra în Statele Unite cu un ESTA. Dacă ați vizitat Cuba începând cu 1 martie 2011, nu mai puteți intra în SUA în cadrul programului de scutire de vize. Pentru a intra în SUA trebuie să plătiți 129 de lire sterline pentru o viză și trebuie să participați la un interviu la ambasada americană din Londra.

Verificați întotdeauna cerințele de intrare în țara de destinație înainte de a face rezervarea, precum și orice avertismente de siguranță sau de sănătate.