• Numărul de turiști de la noi din țară a crescut cu 4% față de acum un an.
  • 20% dintre turiștii din România au fost din Germania, Italia și Israel.
  • Orașele preferate ale străinilor sunt București, Constanța și Brașov.
  • La Eforie Nord a apărut tonomatul care face cartofi prăjiți la 10 lei.
  • Turiștii sunt nemulțumiți de prețul porției de cartofi de la tonomat.
  • Timpul de așteptare pentru cartofii de la tonomat depășește 3 minute.

Turismul merge din ce în ce mai bine. Numărul de turiști a crescut de la începutul anului până acum cu aproape 4% față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele de la INS. România a fost o destinație căutată de 7 milioane de turiști. 80% români care au hotărât să-și petreacă vacanța acasă și aproape 20% străini din Germania, Italia și Israel. Mulți s-au cazat pentru o noapte sau două, după care au plecat spre următoarea destinație.

Orașele preferate ale turiștilor străini sunt București, Constanța și Brașov. Peste 1 milion de persoane s-au cazat în ultimele 7 luni în Capitală, 900.000 au ales litoralul românesc și peste 800.000 au ales să-și petreacă timpul în natură, la munte.

Totuși, ce le mai place turiștilor străini pe lângă peisaje? Poate asul din mâneca e chiar gastronomia românească! Dacă te plimbi pe faleza din Eforie și ți se face foame, tonomatul de cartofi prăjiți e acolo să îți salveze ziua. Ai nevoie de 10 lei și automatul îți prepară pe loc o porție proaspătă de cartofi prăjiți. Doar că promisiunea „în 35 de secunde” se transformă într-o așteptare de aproape 3 minute.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și