• Zephalto, Space Perspective și World View sunt pregătite să ofere aceste experiențe.
  • Zborurile de balonul ajung până la 100 de mii de picioare.
  • Tarifele oscilează între 50 și 184 de mii de dolari pentru un loc în balon.

Crește oferta călătoriilor la limita Spațiului cu balonul. Cel puțin 3 startup-uri dezvoltă baloane pentru turiști, care urcă până la 35 de mii de metri. Prețurile pornesc de la 50 de mii de dolari, dar priveliștile fac toți banii, iar biletele sunt deja la vânzare.

Ce se știe despre acest nou tip de turism?

Turismul stratosferic este pe cale să devină realitate. Trei startup-uri, Zephalto din Franța, Space Perspective din Florida și World View din Arizona, dezvoltă baloane presurizate pentru a duce turiști la altitudini de 15-19 mile. Ryan Hartman, CEO al World View, a explicat că fiecare capsulă va transporta opt pasageri și doi membri ai echipajului. Baloanele nu vor ajunge în spațiu, dar vor zbura deasupra 99% din atmosferă, oferind o vedere spectaculoasă. Până acum, doar Zephalto a realizat teste cu echipaj, dar nu la altitudinea țintă de 15 mile.

Cum se compară experiența cu turismul spațial tradițional?

Spre deosebire de turismul spațial propulsat de rachete, zborurile stratosferice cu balonul sunt mai similare cu zborurile cu avionul. Pasagerii nu vor experimenta imponderabilitatea și nu sunt necesare cerințe fizice speciale. Vincent Farret d’Astiès de la Zephalto a subliniat că, dacă poți urca într-un avion standard, poți urca și în balon. Jane Poynter de la Space Perspective a menționat că, deși nu există o definiție universală a spațiului, zborurile peste 98.000 de picioare sunt considerate zboruri spațiale de către reglementatori.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Cum primesc turiștii acest nou tip de călătorie la înălțime?

Interesul consumatorilor pentru turismul stratosferic este ridicat. World View a vândut 1,250 de bilete, iar Space Perspective a vândut 1,800. Zephalto nu a dezvăluit numărul de bilete vândute, dar a anunțat că primele zboruri sunt complet rezervate. Prețurile variază de la $50,000 per loc la World View până la $184,000 la Zephalto. Space Perspective oferă bilete la $125,000 per loc. Aceste cifre sugerează un potențial mare pentru acest nou tip de turism, odată ce serviciile comerciale vor începe.

Citește și