• În 2023, numărul de nopți de cazare ale străinilor a crescut cu 22% în Norvegia.
  • Turiștii caută din ce în ce mai mult răcoarea din nordul Europei și renunță la Grecia.
  • În Suedia, numărul nopților de cazare a crescut cu  11 puncte procentuale.

Se schimbă tendințele. Turiștii aleg acum zonele răcoroase în locul destinațiilor obișnuite de vacanță. Ciudat nu? Grecia, Spania, Italia, sunt deja de domeniul trecutului, de acum oamenii se îndreaptă spre Norvegia sau Suedia.

De ce aleg turiștii Norvegia?

De anul trecut, numărul de înnoptări ale străinilor a crescut cu 22% în Norvegia și cu 11% în Suedia. Potrivit statisticilor oficiale, creșterea a fost determinată de sfârșitul restricțiilor sanitare, adică cele cauzate de pandemie. Potrivit unui sondaj realizat în Germania, două din cinci persoane intenționează să își schimbe obiceiurile de călătorie din cauza căldurii din sudul Europei. Cel mai adesea prin alegerea altor perioade ale anului, dar și prin optarea pentru noi destinații.

Răcoarea nu ține doar de vreme. Călătorii caută locuri unde vremea este mai răcoroasă, dar care sunt și mai puțin populate. Știm deja că în Grecia sunt ceva probleme, Acropola este închisă din cauza incediilor de vegetație din zonă și temperaturile sunt mult prea ridicate pentru turiști. Mulți preferă acum să facă o baie într-un lac sau într-un fiord și să își umple plămânii cu aer proaspăt într-o excursie montană într-o relativă izolare.

Recomandări

CÂND APARE SWITCH 2?
HERA PLEACĂ ÎN SPAȚIU
BIBI ÎL CRITICĂ PE MACRON
BRIDGET JONES REVINE
OPERAȚIUNEA PAGER
HARRIS LA TV

Mai exact cei din Norvegia și Suedia caută acum să dea un nou trend, acela de „vacanță răcoroasă”.

Citește și