• Vezi Bastia, cu străzile colorate, bisericile baroce și cu Citadela istorica dominând portul străvechi.
  • Clasate în patrimoniul UNESCO, Les Calanques de Piana își ridică spre cer săgețile de granit roz.
  • Vizitează Calvi, un oraș balnear cu plajele albe, cu panoramă spectaculoasă către port și bogăția faunei submarine.
  • Descoperă Bonifacio, un oraș medieval construit pe o stancă, cu faleze spectaculoase și plaje inegalabile.
  • Porto Veccio este reputat pentru plajele de la Palombaggia și Santa Giulia si pentru Orasul Vechi, cu aer medieval.

În epoca supra-turismului, vacanțele extra sezon sunt o soluție bună dacă vrei să scapi de aglomerație. Corsica este unul dintre aceste locuri luate cu asalt de turiști din mai până în septembrie. Dar dacă vrei cu adevărat să te bucuri frumusețile ei, alege mai degrabă o vacanță în afara sezonului.

Ile de la Beauté, Insula frumuseții, este la încrucișarea drumurilor maritime încă din epoca fenicienilor și a păstrat urmele tuturor civilizațiilor care s-au succedat din Antichitate și până azi. Frumusețea ei este inegalabilă, ai muntele și marea permanent alături. În nord, Cap Corse este partea cea mai sălbatică a insulei unde poți întâlni natura în forma ei primitivă.

Unul dintre orașele pe care nu poți să le ratezi este Bastia, o explozie de culoare pe străzile care și-au păstrat autenticitatea, cu bisericile baroce și cu Citadela istorică dominând portul străvechi. Calvi, un oraș balnear, cu un oraș vechi, cu plajele albe, cu panoramă spectaculoasă către port, cu bogăția faunei submarine pe care o poți vedea daca te încumeți mă scufundări. Clasate în patrimoniul UNESCO, Les Calanques de Piana își ridică spre cer săgețile de granit roz. Le poți descoperi dinspre mare, sau pe drumul de munte.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

În extremitatea sudică a insulei, descoperă Bonifacio, un oraș medieval construit pe o stâncă. Frumusețea orașului egalează frumusețea spectaculoasă a Mediteranei care scaldă picioarele stâncii. Falezele sunt amețitoare, iar plajele inegalabile.

Citește și