Unde pleci în vacanță? Topul celor mai cool cartiere

Dacă ai în plan să pleci într-o vacanță îți spun că a apărut topul celor mai cool cartiere. Te-am făcut curios? Îți spun doar că primul loc e ocupat de un cartier din Europa.

Care sunt cele mai cool cartiere?

Clasamentul realizat de Time Out include orașe din întreaga lume. Cu toate acestea, primul loc îl ocupă un cartier din Europa. Mai exact, Notre Dame du Mont din Marsilia. Ce-l face atât de special? Potrivit publicației, spiritul rebel, culorile vii și zidurile cu graffiti l-au poziționat în fruntea listei.

Pe locul 2 urmează Mers Sultan din Casablanca! Cartierul din orașul de la malul mării a atras atenția prin mâncarea autentică și arhitectura futuristă. Zona situată la sud de Centre Ville este un magnet pentru artiștii orașului și pentru lucrătorii din sectorul cultural. Vei găsi aici de la clădiri futuriste din anii ’70 la colțuri art nouveau.
Trecem la locul al treilea și ajungem în Bali, în cartierul Pererenan. De ce e atât de unic? Plajele cu albastrul vibrant, înconjurate de vegetația din spate, dar și cafenelele din zonă. Zona împachetează fermecul din Bali cu mâncărurile autentice.

Mergem peste ocean! Clasamentul e completat de Portland, SUA. Și cine nu și-ar dori viața din Statele Unite? Cu siguranță nu te plictisești aici! Într-adevăr nu este un oraș atât de mare, dar poți începe cu festivalurile de muzică, plimbările cu Bicicleta sau poți încerca restaurantele cunoscute din zonă.

Lista cartierelor cool continuă cu zone din Marea Britanie și Scoția. În Glasgow o să găsești parcurile și barurile cu muzică jazz. În Leyton vei putea vizita celebrul club de fotbal și restaurantele vibrante din zonă.

Ce putem vizita în aceste cartiere?

Cartierul Notre-Dame du Mont din Marsilia este cunoscut pentru școlile de dans și teatru, dar și cluburi sportive. Te poți plimba pe Străzile colorate cu graffiti, precum Cours Julien, saut e poți relaxa în timp ce savurezi o băutură pe terasă sau faci cumpărături. Notre-Dame du Mont găzduiește evenimente artistice în săli de concert și pe străzi. În zona pietonală central găsești librării, baruri, cafenele și discoteci.

În Casablanca poți vizita una dintre cele mai frumoase clădiri: moscheea hassan. E unică pentru arhitectura și dimensiunile sale, are cel mai inalt minaret si este a doua moschee ca marime dupa cea de la Mecca.

În Pererenan, Bali Echo Beach e renumit pentru surfing. Poți vizita cascadele din apropiere, care îți oferp șansa să te plimbi liniștit în natură și să te relaxezi. Poți face yoga la malul mării sau te poți bucura de tratamente de wellness, spa sau balineze ca să te răsfeți.

Exit mobile version