Vacanță în Croația. Tot ce trebuie să știi despre condițiile de intrare, carantină și testare COVID

Dacă anul trecut, în sezonul estival, românii puteau merge în Croația, prin Ungaria, fără test PCR sau antigen, în acest an, trebuie să prezinte la graniţă unul dintre astfel de teste, fie adeverinţa de vaccin care arată că au făcut a doua doză de cel puţin 14 zile.

În momentul de față, în Croația nu este declarată stare de urgență, potrivit MAE.

Restricții de intrare pe teritoriul croat

Cetățenii străini care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, trebuie să prezinte la intrarea în Republica Croația:

Costurile unui test

Lista unităților care efectuează teste moleculare tip RT-PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea în Republica Croația poate fi consultată pe pagina de internet: https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763. Costul pentru efectuarea unui test variază între 70 și 200 euro.

Lista unităților publice și private din Orașul Zagreb care efectuează atât teste moleculare tip RT-PCR, cât și teste rapide antigen pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 poate fi consultată la pagina de internet: www.infozagreb.hr/korona-virus.

Sunt exceptate în continuare de la aplicarea măsurilor menționate anterior următoarele categorii de persoane:

Persoanelor care sosesc în Republica Croația din state aflate pe „Lista statelor pentru care se aplică măsuri epidemiologice speciale în caz de intrare din ţările respective în Republica Croaţia” (în prezent Africa de Sud, Brazilia, Insula Zanzibar din Tanzania și India), publicată pe pagina de internet aInstitutului Croat de Sănătate Publică, li se aplică următoarele măsuri epidemiologice speciale:

Recomandări pentru cetățenii români care efectuează deplasări către/dinspre România

Tranzitarea Croației: excepții și prevederi

Tranzitul teritoriului Republicii Croația este permis în următoarele condiții:

Exit mobile version