• România ajunge în atenția hotelierilor de lux care vor să intre pe piață, arată un raport.
  • Potrivit datelor, industria turismului va ajunge la 2,3 miliarde de dolari până în 2023.
  • În 2024 sunt așteptate 13 proiecte hoteliere importante din care 5 sunt hoteluri de 5 stele.

România atrage atenția investitorilor din industria hotelieră de lux. Deși industria mondială a turismului de lux va ajunge la 2,3 miliarde de dolari până în 2030, România mai are mult de învățat dar are potențial de dezvoltare. Cum arată viitorul turismului de lux în România?

Este România pregătită să devină un jucător important pe piața turismului de lux?

„România este pregătită. Avem nevoie de această nișă de hoteluri de lux pentru că sunt foarte căutate. Inclusiv în România, au început să fie căutate luxul și opulența, dar și condițiile mai bune. Rapoartele arată că hotelurile care sunt renovate au mult mai multe rezervări față de hotelurile care nu sunt încă renovate și care necesită îmbunătățiri”, a declarat Ancuța Mădulărescu, consultant în turism, pentru Aleph News.

Care sunt avantajele României în fața altor țări când vine vorba de turismul de lux?

„Avem foarte multe zone în țară care merită atenția tuturor. De asemenea, avem și foarte multe festivaluri. Nu este nevoie ca hotelurile de lux să fie construite doar în orașele mari. Anul acesta, pe litoral, a apărut primul hotel dintr-un lanț internațional de hoteluri, iar deschiderea a atras foarte mulți turiști în Venus”. a adăugat aceasta.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și