• Excursioniștii care fac rezervări din timp vor trebui să plătească 5 euro pentru a avea acces în orașul italian în anumite zile între aprilie și iulie.
  • Taxa a fost introdusă pentru prima dată în aprilie anul trecut și a acoperit 29 de zile.
  • Taxa va fi aplicată în fiecare zi de vineri până duminică și în zilele de sărbătoare legală între 18 aprilie și 27 iulie 2025.

Veneția va dubla numărul de zile în care va percepe turiștilor o taxă de intrare în 2025, în urma unui test „de succes” de anul trecut, a declarat primarul orașului. Luigi Brugnaro a declarat că obiectivul rămâne acela de a descuraja turiștii să viziteze orașul în aceleași zile „pentru a oferi Veneției respectul pe care îl merită”, anunță BBC.

Excursioniștii care fac rezervări din timp vor trebui să plătească 5 euro pentru a avea acces în orașul italian în anumite zile între aprilie și iulie, sumă care crește la 10 euro dacă fac rezervări cu mai puțin de patru zile înainte. Taxa a fost introdusă pentru prima dată în aprilie anul trecut și a acoperit 29 de zile – în principal weekenduri și sărbători legale – pe o perioadă de patru luni.

Taxa va fi aplicată în fiecare zi de vineri până duminică și în zilele de sărbătoare legală între 18 aprilie și 27 iulie 2025, pentru un total de 54 de zile. Toți vizitatorii cu vârsta de peste 14 ani vor trebui să plătească taxa pe telefon și să descarce un cod QR pe care să îl arate inspectorilor, care vor controla persoanele la întâmplare în zonele comune de sosire, precum gara.

Recomandări

CÂND SE SCHIMBĂ ORA
MUSK L-A CREAT PE STARK
SENTINȚĂ REDUSĂ
„MIAU” DAT CONCEDIU
NEESON SE RETRAGE
FĂ A.I. DIN CE AI

Cei care nu au bilet riscă să primească o amendă. Ca în cazul taxei anterioare, persoanele care au rezervări la hoteluri și case de oaspeți vor fi scutite, la fel ca rezidenții regiunii Veneto, studenții înscriși la universitatea din Veneția și cei care își vizitează rudele care locuiesc în Veneția.

„Veneția a trecut de la a fi orașul cel mai expus și cel mai criticat pentru fenomenul turismului excesiv, la a fi orașul care reacționează cel mai devreme și cel mai proactiv la acest fenomen pe scena globală”, a declarat consilierul municipal Simone Venturini.