• Viena este pe locul întâi pentru al treilea an consecutiv.
  • Europa de Vest rămâne cea mai locuibilă regiune din lume.
  • Budapesta a avut printre cele mai mari evoluții în clasament și a ajuns pe locul 32.
  • Belgradul și Bucureștiul au urcat 6 și, respectiv, 5 locuri, capitala situându-se pe poziția 94.

Frumoasă, istorică, pitorească, cultă. Acum, puteți adăuga încă unul pe listă: consistent. Este vorba despre Viena. Pentru al treilea an consecutiv, Capitala Austriei a fost încoronată drept cel mai locuibil oraș din lume dintre cele 173 incluse în Indexul Anual al Locuibilității Globale al The Economist.

Ce are Viena atât de special?

Anul acesta, Viena este pentru a treia oară în ultimele 11 rapoarte pe primul loc. A avut scoruri perfecte la toate categoriile. Viena nu este nici pe departe atât de curată precum ar vrea, dar cetățenii orașului văd Capitala câștigătoare în ceea ce privește nivelul de trai. La capitolul stabilitate sunt luate în considerare amenințările terorise și nivelul de criminalitate. Orașul stă foarte bine și la capitolul educație și asistență medicală. Aici sunt analizate disponibilitatea serviciilor, dar și calitatea.

Ce alte orașe sunt în top?

Pe locul doi se află Copenhaga, unde se știe foarte bine că danezii sunt foarte fericiți. Ei sunt pe locul doi, după Viena, la fel ca anul trecut. Pe locul trei se află Zurich, cel mai mare oraș din Elveția, care a urcat de pe locul șapte pe locul trei.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și