• Se reduce numărul pasagerilor care pot naviga pe gondolă.
  • Motivul? Turiștii Veneției s-au îngrășat după carantină.
  • “Să mergi cu peste jumătate de tonă la bord este periculos”, spune președintele Asociației Gondolierilor din Veneția.

Mulți dintre noi ne-am îngrășat în carantină, iar o altă dovadă, în afară de cântar, este faptul că gondolierii din Veneția au redus numărul de pasageri pe care îi pot transporta. Aceștia dau vina pe numărul din ce în ce mai mare de turiști supraponderali, scrie Independent.

În anii trecuți o gondolă putea transporta de la șase la 14 persoane, în funcție de mărimea acesteia. În prezent numărul a fost redus între cinci și 12 persoane.

Sursa foto: Profimedia

„Turiștii sunt acum supraponderali … Să mergi cu peste jumătate de tonă la bord este periculos.”, susține Raoul Roveratto, președintele Asociației Gondolierilor din Veneția.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

„În același timp, gondolierii au obligaţia să se asigure din timp că barca nu se va scufunda în timpul mersului”, a menţionat acesta.

Dar acesta nu este singura măsură care va fi introdusă. Pentru a proteja meseria de gondolier, tinerii pot moșteni licența taților lor fără a mai susține examenul pentru obținerea permisului. Acum, singura condiție impusă este ca noii candidați să aibă o experiență de cel puțin patru ani în operarea acestor vase. 

Astăzi, Veneția are 433 de gondolieri, iar un tur privat cu gondola costă în jur de 80-120 de euro.