• Vrei să poluezi mai puțin în vacanță? Experții îți recomandă transportul în comun.
  • Vrei o vacanță eco în RO? Experții îți recomandă excursiile în natură cu bicicleta.
  • În Amsterdam, 63% dintre turiști folosesc bicicleta ca mijloc de transport.

Dacă îți pasă de mediu, fă alegeri sustenabile și în vacanță! Cum? Trăiește ecologic peste tot: reciclează, mergi pe jos și protejează natura. Fii verde! Alege destinații care promovează ecoturismul. De exemplu, Copenhaga te recompensează dacă mergi pe bicicletă sau folosești transportul public. Iar, dacă optezi pentru România, experții îți recomandă drumeții cu bicicleta în natură.

„Când vorbim despre această parte a sustenabilității în turism, ne gândim la lucruri relativ simple. O plimbare pe care vrem să o facem cu mașina, se poate face de acum cu bicicleta. Atunci când ieșim în natură să facem o drumeție trebuie să avem grijă de aceasta. Dacă găsim urme ale celor care nu au fost prea prietenoși cu natura putem să ne ocupăm noi și să facem curățenie după ei.

Atunci când mergi într-o vacanță este important să ai grijă de locul în care călătorești pentru că în urma ta vin și alte generații care trebuie să se bucure de același lucru”, a declarat Cosmin Vasile, expert în turism, pentru Aleph News.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și