• World Economic Forum a publicat topul țărilor în turism pentru anul acesta.
  • Pe primul loc se află SUA datorită culturii sale bogate și infrastructurii.
  • În 2023, SUA au primit 62,8 milioane de turiști internaționali.

A venit vara și probabil îți cauți destinația perfectă pentru o vacanță. World Economic Forum a publicat topul celor mai bune destinații din 2024. Cea mai bună destinație pentru 2024 este SUA.

De ce sunt Statele Unite pe locul 1?

Criteriile după care s-a făcut topul includ nivelul de siguranță al turiștilor, prioritizarea sectorului de turism, infrastructura mijloacelor de transport atât pe pământ cât și aeriene și diversitatea naturii și a culturii. Statele Unite pare că se descurcă foarte bine în toate aceste sectoare. Motivul? Americanii se pricep cel mai bine la marketing.

În ultimii 10 ani, orașe precum Las Vegas și New York au avut o creștere semnificativă în ceea ce privește publicitatea. Ambele orașe și-au creat un brand personal ce a adus în 2023, 63.3 milioane de turiști în New York, și peste 40 de milioane în Las Vegas.

Recomandări

BIDEN PROMITE SĂ CONTINUE LUPTA
ATENȚIE DACĂ MERGI ÎN GRECIA!
UCRAINA CERE SCUT AERIAN CU SISTEME PATRIOT
CANICULA REVINE MÂINE
TIME ȘI OPENAI COLABOREAZĂ
TREI DIN USR VOR SĂ ÎȚI FIE PREȘEDINTE

În plus, SUA organizează printre cele mai cunoscute evenimente din lume precum Coachella și SuperBowl și acestea mai aduc câteva sute de mii de turiști internaționali. Următoarele în top sunt Spania, Japonia, Franța și Australia. Anul trecut Japonia a fost pe primul loc ca și destinație turistică, conform World Economic Forum.

Cât de puternică este infrastructura Americii?

Infrastructura turismului a Statelor Unite este foarte puternică. În 2019, Franța a fost cea mai vizitată țară. A avut 90 de milioane de turiști. SUA a avut puțin peste 79 de milioane de vizitatori în același an. Franța a câștigat din turism doar 61 de miliarde de dolari comparativ cu 180 de miliarde de dolari câștigate de America din turism. Americanii știu cel mai bine să exploateze toate resursele pe care le au.

Până la urma este țara tuturor posibilităților.

Citește și