• Stațiunile de la munte au fost luate cu asalt de turiști.
  • Zeci de mii se turiști își petrec minivacanța de 1 Decembrie la munte.
  • Hotelurile și pensiunile au fost rezervate în proporție de 80%.
  • Medicii avertizează că după 1 Decembrie numărul cazurilor ar putea să crească.

Pandemia nu pare să te sperie când vine vorba de distracție. Și odată cu minivacanța de 1 decembrie stațiunile de pe Valea Prahovei sunt pline. Medicii nu sunt însă la fel de bucuroși. Ei avertizează că numărul cazurilor de COVID-19 ar putea crește alarmant după această minivacanță.

„Nu este mare diferență față de 2019. Zeci de mii de turiști sunt acum la munte. Chiar dacă ne aflăm în plină pandemie hotelurile și pensiunile au fost rezervate în proporție de 80%. Doar 10% din turiștii care și-au făcut rezervare din timp pentru vacanța de 1 Decembrie, au anulat ulterior. Predealul este una dintre stațiunile de schi care se află în scenariul roșu, dar chiar și așa turiștii au ieșit în număr mare la săniuș și au profitat de zăpada care s-a așternut în ultimele zile. Faptul că restaurantele sunt închise nu-i deranjează pe cei aflați în vacanță”, a transmis Raisa Humeniuc, corespondent Aleph News.

Cazurile de infectări ar putea crește

„Polițiștii vor fi cu ochii pe turiști în aceste zile. Mai ales că medicii au avertizat că în ritmul acesta numărul cazurilor de COVID-19 ar putea să crească după această minivacanță, la fel cum s-a întâmplat în vară la mare.
Dacă ești acum la munte trebuie să știi că sunt o serie de măsuri care trebuie respectate. De exemplu, cu telecabina nu se pot deplasa mai mult de patru persoane, iar geamurile acesteia trebuie să fie deschise. Să porți mască de protecție este obligatoriu chiar și pe pârtie. Anul acesta turiștii nu se pot bucura de piscinele și centrele SPA din interior pentru că sunt închise. În plus toate magazinele se închid la ora 21”, a mai spus Raisa Humeniuc.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE