• Alexandru Mironov îți dezvăluie tainele universului.
  • Ani de zile a încercat să îți aducă mai aproape două lucruri: știința și science fiction-ul.
  • Ce ȘTIE Alexandru Mironov?

Ați încercat aproape toată viața să faceți din știință un subiect plăcut, accesibil tuturor. Cum a fost călătoria asta pentru dumneavoastră?

Alexandru Mironov: Eu sunt profesor de matematică. Ar fi trebuit să scriu ecuații pe tablă și „să bucur” elevii cu asta. Elevii nu prea se bucură… Într-o vreme când am fost în Maroc profesor de matematică, alături de alte câteva sute de mii de dascăli, am hotărât ca în vacanțe să umblu în locurile „de mister” de pe Pământ, în locuri în care puțini ajung și se presupune că extratereștrii ar fi intervenit în viața noastră.

După trei ani m-am întors în România, am scris o carte numită enigmatic „Pământul”, care a avut trei tiraje, peste 100.000 de exemplare. Brusc m-am trezit că mă invită „Știința și tehnica”, radioteleviziunea, că toată lumea dorea articole și emisiunile mele. Iată-mă, sunt acum în fața dumneavoastră și văd că vă place ceea ce vă spun eu. Amestec știința cu imaginația…

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cum vedeți viața acum, după tot acest drum. Cum îi vedeți pe oameni în 2021?

Alexandru Mironov: În ultimele câteva decenii, planeta a mers la școală în întregime. Inevitabil oamenii au devenit mai deștepți. Înțelegem chiar totul? Nu, din ce în ce mai mult. Avem în fața eternitatea și obligația de a ne întinde în întreaga galaxie.