• Unul din cele cinci TIR-uri de ATI din România s-a defectat
  • În urma incidentului, trei pacienți au murit, iar ceilalți cinci au fost transferați
  • Poliția a ajuns la fața locului, iar medicii urmează să fie anchetați pentru a vedea de ce nu s-a declanșat generatorul spitalului

UPDATE

Atât Nicușor Dan, cât și Poliția Capitalei, au reacționat rapid în urma incidentului. Postarea „la cald” a lui Nicușor Dan o puteți vedea aici.

„Astăzi, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Omoruri, sub coordonarea unității de parchet competente teritorial, a declanșat cercetări cu privire la decesul a trei persoane, pacienți, în cadrul unei unități spitalicești din sectorul 3.
Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul.
Trupurile neînsuflețite urmează a fi ridicate și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei”
, se arată în comunicatul oficial al Poliției Capitalei.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Tragedie în această seară la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală – unul din cele cinci TIR-uri de ATI din România s-a defectat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Se pare că a avut loc o suprapresiune de oxigen – au intrat ventilatoarele pe sistem de autoprotecție și s-au oprit, iar bolnavii au fost ventilați manual. Dintre cei opt pacienți care se aflau în TIR, trei au murit, iar cinci au fost transferați.

Din cei cinci rămași în viață, doi urmează să ajungă la Spitalul Floreasca, iar unul este într-o ambulanță, pentru a se vedea unde se va găsi un loc liber. Poliția a ajuns la fața locului, iar medicii urmează să fie anchetați pentru a vedea de ce nu s-a declanșat generatorul spitalului.

Declarația Ministerului Sănătății:

„Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.”

TIR-ul a fost pus în funcțiune sâmbătă la Spitalul „Victor Babeș”, de către DSU, dar instalațiile electrice și de oxigen nu au fost puse în funcțiune cu infrastructura spitalului.