• Un elev din Craiov care a a fost diagnosticat cu COVID-19 și a decedat în această noapte.
  • Știrea a șocat cadrele cadrele didactice care îl știau ca pe un elev conștiincios.

Elev în clasa a X-a de la Liceul de Arte Marin Sorescu din Craiova, care a fost diagnosticat cu COVID-19, a decedat azi-noapte în urma unui stop cardio-respirator.

Liceanul era elev în clasa de arte plastice fiind remarcat ca fiind foarte înzestrat și avea note excelente la acest liceu, scrie gds.ro.

Știrea privind moartea lui a fost un adevărat șoc pentru cadrele didactice care l-au avut ca elev la clasă. Se pare că elevul ar fi avut de asemenea diabet și era dependent de insulină.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

„Este o veste teribilă. Era un elev foarte bun și foarte talentat. Îl cunoșteam de la grădiniță. L-am văzut acum două săptămâni la școală, când a făcut o lucrare de grafică”, a spus un profesor.

Încă unul dintre cadrele didactice afirmă că respectivul licean nu s-a mai întors la ore timp de două săptămâni. „Am primit un bilet de la mamă că era răcit. Nu a mai fost la școală de două săptămâni. Am aflat ieri că a fost confirmat cu COVID -19 și că a fost internat tot ieri și că ar fi murit aseară. Părinții au aflat în această dimineață. Este dureros, foarte dureros. Era un elev liniștit, chiar introvertit”, povestește un alt profesor.

În clasa în care studia minorul se făceau în această perioadă cursuri cu prezență fizică la școală.

Ce spun reprezentanții UPU

Conform reprezentanților spitalului, adolescentul în vârstă de 17 ani a ajuns la UPU sâmbătă, prin propriile forțe. Era conștient, cu dispnee, cu stare generală alterată și cu valori crescute ale glicemiei. Era cunoscut ca suferind de diabet de tip 2 insulino-dependent.

Pacientul a fost primit în UPU în sectorul în care sunt izolați pacienții suspecți şi confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2, fiind suspect de infecție.

„Aici a fost investigat paraclinic şi imagistic, i s-a efectuat test PCR pentru SARS-CoV-2, a primit îngrijiri medicale de urgență, complexe şi complete. Cu toate acestea, evoluția a fost una nefavorabilă, starea pacientului s-a agravat rapid, a fost intubat şi ventilat mecanic”, susțin reprezentanții spitalului.

Duminică, tânărul a intrat în stop cardiorespirator, dar a fost resuscitat, iar luni a intrat din nou în stop cardiorespirator, dar manevrele de resuscitare efectuate timp de o oră au rămas fără rezultat. A fost confirmată şi infecţia cu SARS-CoV-2.

Reprezentanții spitalului susțin că, din informațiile furnizate de DSP, tânărul ar fi fost vaccinat cu prima doză Pfizer în aprilie.

Incidența cazurilor de COVID a ajuns marţi în Craiova la 8,91 la mie.