• Sunt la Alba Iulia 1.228 de delegați oficiali din toate zonele Transilvaniei
  • Sunt în jur de 100.000 de oameni, veniți în ultimele câteva zile pe jos, cu căruța, cu trenuri împodobite cu mlădițe de brad și cu drapele naționale
  • S-au adunat cu toții pe Platoul Românilor, de lângă Alba Iulia

Te-ai gândit, vreodată, cum ar fi să fie 1 decembrie în fiecare zi? Cum ar fi să nu îți fie rușine niciodată că ești român? Gândește-te la cum s-au simțit ai tăi acum 102 ani, la Alba Iulia.

Ne întoarcem în timp la Alba Iulia, unde e forfotă mare, cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Sunt în jur de 100.000 de mii de oameni, veniți în ultimele câteva zile pe jos, cu căruța, cu trenuri împodobite cu mlădițe de brad și cu drapele naționale.

Au venit cântând „Deșteaptă-te, române“ sau „Hora Unirii“. Vor să fie în locul în care a intrat triumfal Mihai Viteazu, ca să audă cu urechile lor citirea proclamației.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

S-au adunat cu toții pe Platoul Românilor, de lângă Alba Iulia și așteaptă. Sunt atât de emoționați că nici frigul nu îl simt. Sunt doar vreo 3 grade Celsius și și burnițează. Bocancii cu gortex încă nu s-au inventat, așa că cei mai mulți sunt în opinci sau în cizme.

Discursul stă să înceapă, dar pentru că nici amplificatoarele de sunet nu s-au inventat încă, cine nu va auzi, va putea măcar să spună că a fost aici, în locul în care s-a scris istoria noastră.

Alba Iulia e plină de VIP-uri. Toată spuma politicii transilvănene: Iuliu Maniu, Vaida-Voevod, Octavian Goga, Pop de Băsești si Cicio-Pop. Sunt la Alba Iulia 1.228 de delegați oficiali din toate zonele Transilvaniei.

Au primit împuterniciri care le permit să participe la dezbaterile din Sala Unirii și să voteze. Ce să voteze? Unirea noastră. România Mare. De Moldova, Țara Românească, se lipește de azi și Transilvania.