• Adrian Marinescu își propune să îmbunătățească relația medic-pacient.
  • Adrian Marinescu este directorul medical al Institutului „Matei Balș” din Capitală.
  • Adrian Marinescu este unul dintre medicii care au comunicat cel mai mult în pandemie.

Chiar dacă uneori nu mai ai răbdare să aștepți schimbarea, există oameni care lucrează la ea în fiecare zi. Uneori fac pași mai mici, alteori mai mari. Fii recunoscător pentru ei.

Un exemplu este medicul Adrian Marinescu, directorul medical al institutului „Matei Balș”, care și în cele mai critice momente din pandemie a știut să-ți dea încredere în mai bine.

„Principial, fiecare dintre noi ar trebui să facă ce știe mai bine în domeniul de activitate, doar că medicul cred că ar trebui să facă mai mult. Aici, discuția legată de ce am făcut eu și ce ar trebui să facă medicii în general. Nu e suficient să îl vezi pe pacient în centrul atenției, să rezolvi un anumit diagnostic, să pui un tratament, cred că trebuie să faci mai mult. Să fii acea persoană care comunică foarte bine cu oamenii de lângă, care transmite mesajele prin care previn anumite boli”, a explicat medicul Adrian Marinescu la Aleph News.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK

Salvează vieți, previne boli și sfătuiește pacienții pentru a avea un mod mai bun și sănătos de viață. Tu ce faci în acest sens în domeniul tău?

„E important ca înainte de a trata să ajung în punctul în care pacientul să nu se îmbolnăvească. Dacă vorbim de bolile infecțioase, având exemplul pandemiei, important e să ajungi să nu te infectezi, să te protejezi pentru că s-ar putea ca atunci când faci boala respectivă să nu poți rezolva și pacientul își pune viața în pericol”, a explicat medicul Adrian Marinescu la Aleph News.

Citește și