• Regina Maria era Prințesă de Edinburgh, nepoată a Reginei Victoria a Angliei și a Țarului Alexandru al II-lea al Rusiei
  • A devenit la 17 ani consoarta Prințului moștenitor Ferdinand al României
  • În Primul Război Mondial a ajuns să fie cunoscută drept „mama răniților“ sau „Regina soldat“

Țara este un cuvânt care poate să sune abstract. Dar uite o personalitate care a știut că treaba ei este să se identifice cu România în conștiința liderilor internaționali.

Regina Maria era Prințesă de Edinburgh, nepoată a Reginei Victoria a Angliei și a Țarului Alexandru al II-lea al Rusiei.

A devenit la 17 ani consoarta Prințului moștenitor Ferdinand al României, iar în Primul Război Mondial a ajuns să fie cunoscută drept „mama răniților“ sau „Regina soldat“.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

„Fiecare țară are nevoie de o față. Sunt aici să fiu acea față, să fac România ceva mai personal decât statistici și hărți“, spunea ea.

Când spui România sunt sigur că te gândești și tu la ceva. Dar cei care au semnat tratatul de la Trianon aveau o imagine clară. Imaginea Reginei Maria care a ținut să explice liderilor politici europeni că a venit la Paris pentru a fi chipul României căreia tocmai i se stabileau noile granițe.