• România are 62.655 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine. 
  • În 2021, gărzile forestiere au identificat 5.126 ha noi de păduri virgine.
  • 56% dintre companiile cu profil agricol au avut profit în 2021
  • Raportul Comisiei Europene a estimat o creștere a producției de cereale cu 43.5%

Avem cea mai mare suprafață de păduri virgine din UE. Însă acum un secol, 30% dintre pădurile noastre erau virgine. Acum mai sunt doar 3%. Stăm însă bine când vine vorba de agricultură. România are, în 2021, producții record de grâu, orz și rapiță. Sunt două domenii care pot duce România în fruntea Europei. Asta crede și Alexandru Mironov. Scriitor la revista Știință și Tehnică.

Alexandru Mironov ți-a dezvăluit tainele Universului, ți-a arătat nemărginirea și sublimul călătoriilor printre stele. Știe că România are toate argumentele să fie invidiată de celelalte țări. Și chiar a propus un motto pe care să-l îmbrățișăm: Acum și peste 30 de ani.

Eu cred că în primul rând trebuie sa rămână același spațiu primitor care a fost întotdeauna în istorie. Primitor pentru orice persoană, etnie, nație aflată la nevoie și care a venit, s-a stabilit aici și suntem atât de complecși ca popor precum suntem. A doua ar fi să fie un spațiu al păcii absolute. Aș propune o lozinca România rurală hightech 2050. Eu cred că dacă ne intră în mentalul colectiv ideea că România poate hrăni 40 de miloane de oameni cu agricultura foarte bună pe care o avem, cu acest strat de 15 cm de cernoziom care este peste Câmpia Dunării, Basarabia și tine spațiul ăsta agricol excelent până la Ucraina, atunci acesta este locul pe care trebuie să ne așezăm. Aș propune protejarea munților, apelor, pădurilor mai ales. Imaginati-vă o decizie care s-ar putea lua așa: timp de 10 ani, de 20 de ani să nu se mai taie niciun arbore”, a spus Alexandru Mironov.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Dorințele sunt însă insuficiente. Este important să promovezi elitele.

Ca persoanele reprezentative pentru țară să fie admirate și admirabile. Alexandru Mironov are și persoana perfectă în minte pentru acest lucru. O persoană care nu s-a dat în lături de la orice sacrificiu pentru a reuși. Este vorba despre Simona Halep. Al cărei exemplu de luptă și hotărâre îl poți urma și tu, în tot ceea ce faci.