• Tradiționalele târguri de 1 decembrie nu au mai fost organizate în acest an
  • Cred că este cel mai trist an”, spunea un localnic al Sibiului
  • Comercianții se plâng că trecătorii nu mai cumpără ca în alți ani

Este din ce în ce mai clar că sărbătorile de Crăciun vor fi atipice.
Cu toții eram obișnuiți să colindăm târgurile în căutarea unor cadouri potrivite. Libertatea de care ne bucuram anii trecuţi este doar un gând pe care nu îl mai putem atinge acum.

Doar gândește-te cum era dacă veneai acum și ai fi băut un pahar cu vin fiert la târgul de Crăciun. Din păcate acum, la Piata Constituției, nu mai este nimic. Este totul gol și sec. Anul trecut au fost peste un milion de vizitatori și din țară și din străinătate”, a transmis din București Andreea Olteanu, corespondent Aleph News.

Şi la Cluj Târgul de Crăciun şi concertele au fost tăiate de pe listă anul acesta, aşa că îţi rămâne să te bucuri doar de bradul montat deja aici în Piaţa Unirii şi de luminiţele în valoare de aproape un milion şi jumătate de lei care vor împodobi 36 de străzi din oraş”, informează Raisa Humenciuc, de la Cluj-Napoca.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Cred că este cel mai trist an. Înainte nici nu aveai loc să intri în Piața Mare și acum uitați-vă că nu mai este nimeni„, spunea un locuitor al Sibiului.

La Iaşi, pe pietonalul Ştefan cel Mare, este plin de lume. Dacă oamenii n-ar purtat mască, nici nu ai spune că este pandemie. Nici aici nu se ţine Târgul de Crăciun, însă atmosfera este animată de comercianţii care vând tot timpul anului. David Ioan este din judeţul Neamţ şi vinde produse de iarnă în centrul oraşului de 5 ani.

Cumpără mai puţin, frica asta de pandemie. Oamenii sunt reticenţi în a conversa unul cu altul. E foarte trist. Nu e uşor, nu ai unde să-ţi expui marfa. Merge pe online, dar nu e acelaşi lucru cum ai veni aici să pui mâna pe produs. Nici turişti nu mai sunt”, a spus David Ioan.

Un pic mai greu este pentru Ilie, un student pasionat de chitară. La sfârşit de săptămână vine pe pietonalul Ştefan cel Mare şi cântă la chitară pentru trecători. Față de anul trecut simte și el o diferență.

Contextul pandemic a schimbat tot. Atunci când sunt mai mulţi spectatori nu ne permitem să ne luăm în braţe, să ne luăm de mână sau să stăm aproape. Lipseşte aceea roată din capătul Ştefanului”, spunea Ilie Răzvan Ţurcanu, student.