În 21 decembrie 1989 autoritățile comuniste organizează în Piața Republicii din București o mare adunare populară, cu scopul de a condamna revolta de la Timișoara. Mitingul este spart de o explozie pe care martorii o descriu diferit. Acesta este momentul în care adunarea se transformă într-o demonstrație anti Ceaușescu.

Cine l-a sfătuit pe Nicolae Ceaușescu să cheme mii de oameni în stradă pe 21 decembrie? De ce nu l-a informat Securitatea despre starea de spirit a bucureștenilor, care deja știau că armata a tras în plin la Timișoara?

A existat un complot intern? În câteva ore, sute de oameni se adună în Piața Universității iar armata este mobilizată în stradă, înarmată cu muniție de război. TAB-urile care trec în viteză și focurile de avertisment nu reușesc să împrăștie demonstranții care scandeaza “Libertate!”, „Jos Ceaușescu!”, “Timișoara”‘ și construiesc o baricadă. Sute de demonstranți sunt prinși, bătuți și arestați de Miliție.

Au fost infiltrați agenți străini printre demonstranți? Au fost infiltrați securiști? Cine a început să tragă în Piața Universității? Supraviețuitori și martori cheie povestesc ce au trăit și văzut cu ochii lor.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII