• Căpitanul unei nave de pescuit din Coreea de Nord a fost executat public, în fața altor 100 de căpitani
  • Bărbatul, al cărui nume de familie se știe că era „Choi”, a ascultat un post de radio interzis
  • Cei care l-au executat public i-au demis pe cei care l-au lăsat pe bărbatul să lucreze pe mare

Căpitanul unei nave de pescuit nord-coreene a fost executat public de autorități la mijlocul lunii octombrie, după ce a recunoscut că a ascultat postul de radio „Radio Free Asia” (RFA), relatează The Hill.

Sursa de știri finanțată de SUA a raportat săptămâna trecută că un bărbat care a fost identificat doar cu numele său de familie, Choi, a fost executat în fața altor zeci de căpitani, după ce a recunoscut autorităților că asculta RFA de mai mult de un deceniu.

„La jumătatea lunii octombrie, un căpitan al unei nave de pescuit din Chongjin a fost executat de către un echipaj special, acuzat că a ascultat Radio Free Asia în mod regulat pe o perioadă lungă de timp”, a declarat un oficial nord-coreean pentru RFA, potrivit agenției de știri.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

„Știm că numele căpitanului era Choi și avea 40 de ani. El lucra la baza de pescuit afiliată Biroului Partidului Central 39”, spun sursele. „L-au împușcat în fața altor 100 de căpitani și manageri ai uzinelor de procesare a peștilor. De asemenea, au demis mai mulți oficiali ai partidului, administrația bazei și ofițerii de securitate care i-au permis lui Choi să lucreze pe mare.”