• Donald Trump l-a grațiat pe George Papadopoulos, un fost informator rus.
  • Papadopoulos s-a declarat vinovat în cadrul anchetei privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.
  • În prag de Crăciun, Trump a acordat grațieri complete către 15 persoane.

Președintele Donald Trump l-a grațiat pe George Papadopoulos, un fost asistent de campanie care s-a declarat vinovat în cadrul anchetei privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, anunță REUTERS.

Totodată, Trump l-a grațiat și pe Alex van der Zwaan, în vârstă de 36 de ani, ginerele olandez al miliardarului rus German Khan.

Van der Zwaan a fost condamnat la 30 de zile de închisoare și amendat cu 20.000 de dolari pentru că i-a mințit pe anchetatorii consilierului special american despre contactele cu un oficial în campania din 2016 a lui Trump.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Trump grațiază în masă

Acestea sunt doar câteva nume care au fost inculuse în valul de grațieri de dinaintea Crăciunului anunțat de Casa Albă. Trump a acordat grațieri complete către 15 persoane și a comutat toate sau o parte din sentințele altor cinci.

Lista grațierilor și comutărilor a inclus trei foști parlamentari republicani. De asemenea, au fost graționați foști membri ai serviciilor americane – Nicholas Slatten, Paul Slough, Evan Liberty și Dustin Heard – care au fost condamnați pentru uciderea civililor irakieni în timp ce lucrau ca antreprenori în 2007.

Papadopoulos, în vârstă de 33 de ani, a fost consilier la campania din 2016 a lui Trump. El a pledat vinovat în 2017 că a mințit agenții FBI cu privire la momentul și semnificația contactelor sale cu persoane care pretindeau că au legături cu oficiali ruși de vârf.