• 10 oameni au primit anticorpi monoclonali, ca măsură de urgență, după ce au fost expuși la Covid-19
  • Este primul experiment de acest fel, condus de compania farmaceutică AstraZeneca
  • Dacă metoda se dovedește a fi eficientă, ar putea proteja persoanele vulnerabile care nu au fost sau nu pot fi vaccinate

10 oameni au primit anticorpi monoclonali, ca măsură de urgență, după ce au fost expuși la Covid-19. Este primul experiment de acest fel, condus de compania farmaceutică AstraZeneca, relatează BBC.

Injecția este administrată persoanelor care au intrat în contact cu un caz confirmat de Covid-19 în ultimele opt zile.

Dacă metoda se dovedește a fi eficientă, ar putea proteja persoanele vulnerabile care nu au fost sau nu pot fi vaccinate. De asemenea, ar putea ajuta la limitarea focarelor.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

Procesul, desfășurat la NHS Trust de la Colegiul Universitar London Hospitals (UCLH), analizează dacă o injecție cu doi anticorpi diferiți ar putea împiedica pe cineva care a fost expus la Covid să dezvolte boala sau cel puțin să-i protejeze pe oameni de la a se îmbolnăvi grav.

Vaccinurile au nevoie de mai multe săptămâni pentru a putea oferi protecție completă, însă acest tratament cu anticorpi monoclonali, dezvoltat de compania farmaceutică AstraZeneca, ar trebui să „neutralizeze imediat virusul”. Mai mult, „oferă protecție continuă timp de un an”, conform sursei citate.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali ar putea fi oferit persoanelor cu probleme de sănătate de către medicii lor de familie și ar putea fi folosit pentru a preveni ca unul sau două cazuri de Covid-19 să se transforme într-un focar, în condiții precum cazarea studenților.

Echipa de la UCLH vrea să recruteze 1.000 de voluntari, însă aceștia trebuie să dovedească faptul că au intrat în contact cu o persoană bolnavă de Covid-19.