Au trecut doar 9 luni de COVID, și angajații din companii simt că nu mai pot.

S-au săturat să lucreze de acasă, s-au săturat de ședințele online, s-au săturat de supraîncărcare și de noile responsabilități care ies din aria lor de competență, s-au săturat de modul de lucru dezorganizat care fie este imprimat de șefi, fie chiar de ei.

Conform unui studiu făcut de platforma de recrutare online BestJobs, 36% dintre angajați cred că într-un an vor ajunge la epuizare și vor claca din punct de vedere profesional și uman.

Recomandări

ZELE VREA SCHIMB DE PRIZONIERI
VIITOR VERDE DIN TAXE
TESLA CREȘTE VÂNZĂRILE
DJOKOVIC MERGE MAI DEPARTE
A.I.-UL AJUTĂ MEDICII
GENEVA, CEL MAI SCUMP ORAȘ

23% dintre angajați spun că nu pot să găsească un echilibru între viața profesională și cea personală fiind carantinați în casă. Când lucrezi de acasă trebuie să fii disponibil online tot timpul.

Mai mult decât atât, angajații trăiesc în fiecare zi cu teama legată de viitor, de pierderea locului de muncă, mai ales când aud că adevărata criză încă nu a venit.

Pentru că simt lipsa interacțiuniii sociale, pentru că vor să se întâlnească cu colegii față în față și chiar cu șefii, 35% dintre angajații care au răspuns la sondaj vor să se întoarcă la birou, iar 30% ar vrea să lucreze într-un model hibrid, în care să mai poată să mai lucreze de acasă din când în când.

În aceste condiții, problema companiilor va fi cum să-și țină angajații pe linia de plutire din punct de vedere psihic, mai ales că 56% se gândesc să schimbe jobul dacă ar avea o ofertă.

Angajații vor avea nevoie de consiliere psihologică, de life și business coaching și nu în ultimul rând de psihoterapie. Deja mulți simt că sunt într-o stare de burnout.

Parafrazând celebrul film “Cu nașul la psiholog”, dacă mai ține mult pandemia se va trece la “Cu angajații la psiholog”.