• Stanley Johnson susține că dorește să devină cetățean francez din cauza legăturilor puternice de familie cu Franța.
  • Între strămoșii premierului Johnson, botezat catolic și apoi convertit la anglicanism, se numără un musulman, străbunicul său patern

Tatăl prim-ministrului britanic Boris Johnson a declarat joi că a cerut un pașaport francez pentru a menține legăturile cu Uniunea Europeană după Brexit, transmite Reuters.

Stanley Johnson, fost membru al Parlamentului European care a votat împotiva Brexit la referendumul din Marea Britanie din 2016, a declarat pentru radio RTL că dorește să devină cetățean francez din cauza legăturilor sale strânse de familie cu Franța.

„Dacă înțeleg corect, sunt francez. Mama mea s-a născut în Franța, mama ei era frantuzoaica la fel ca bunicul ei. Deci, pentru mine, este vorba de recuperarea a ceea ce am deja. Și asta mă bucură foarte mult ”, a spus Johnson, în vârstă de 80 de ani, care a vorbit în franceză.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

„Voi fi întotdeauna european, cu siguranță. Nu le puteți spune britanicilor: nu sunteți europeni. Este important să avem o legătură cu Uniunea Europeană”, a adăugat el.

Fiul său, Boris, a fost fața publică a campaniei Leave în referendumul din 2016 și susține că Marea Britanie poate „prospera puternic” ca o națiune complet suverană în afara a ceea ce el vede ca o UE prea birocratică.

Dar miercuri, prim-ministrul a emis o notă mai conciliantă pe măsură ce Parlamentul a aprobat un nou acord comercial cu UE, spunând: „Acesta nu este sfârșitul Marii Britanii ca țară europeană. Suntem în multe feluri civilizația europeană prin excelență … și vom continua să fim.

Marea Britanie părăsește oficial orbita UE joi seară, după o aventură adesea tensionată de 48 de ani cu proiectul european.