• Un vapor cu 20 de persoane la bord a dispărut de marți, 29 decembrie, între sudul Floridei și Bahamas.
  • Aici se afla faimosul „Triunghi al Bermudelor”, unde avioanele și bărcile dispar misterios de 200 de ani.
  • Ambarcațiunea nu a mai ajuns niciodată la destinație.

O ambarcațiune de mici dimensiuni a dispărut de pe radar marțea trecută, potrivit Tampa Bay Times. Aceasta părăsise Bimini în Bermuda luni, pentru a ajunge marți la Lake Worth (Florida). Dar ambarcațiunea nu a mai ajuns niciodată la destinație.

În 43 de ore, garda de coastă a acoperit o suprafață de 50.000 de kilometri pătrați fără a obține niciun semn al navei sau al ocupanților acesteia.

Au fost efectuate cercetări cu mai multe survolări cu avioane, inclusiv forță aeriană americană C-130 și unități de salvare maritimă din Bahamas.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Vineri, după 84 de ore de la dispariție și 17.000 de kilometri pătrați suplimentari cercetați, căutarea a fost suspendată.

„Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familiile și cei dragi ai celor dispăruți”, a spus căpitanul Stephen Burdian.

Teorii științifice pentru a explica aceste naufragii și dispariții

Presupusele dispariții ale bărcilor din Triunghiul Bermudelor, vasta zonă dintre Florida, Bermuda și Puerto Rico din Atlantic, au explicații.

Cercetătorii englezi găsiseră, în 2018, o explicație potențială printr-un fenomen de val uriaș.

Dacă se produc simultan trei furtuni, acestea pot provoca apariția bruscă a unui „val scelerat”, un adevărat perete de apă care poate atinge 30 de metri înălțime. Potrivit acestora, în condiții reale, o navă se poate scufunda în doar 3 minute.

O altă ipoteză, dezvoltată de oamenii de știință ruși în urmă cu câțiva ani este cea a metanului. Fractura tectonică ar elibera gaze care ar atrage navele spre fund datorită unei scăderi accentuate a densității apei.

Cu alte cuvinte: cantitatea de gaz evacuat ar încălzi apa, ceea ce ar produce o gaură de apă într-un loc foarte precis.

Același fenomen se observă atunci când un avion este prins într-un nor de metan, format prin eliberarea de gaze în atmosferă. Astfel, se creează o atmosferă extrem de turbulentă, care provoacă prăbușirea avioanelor.