• Un pacient mort de COVID-19 în ultima zi a anului 2020, la Spitalul Floreasca, din Capitală, este de negăsit
  • Rudele au venit, luni, să ridice cadavrul pentru înmormântare
  • Spitalul a declanșat o anchetă și nu este exclus să se fi încurcat cadavrele

Poliția a deschis o anchetă

Au fost declanșate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu. În contextul activităților de cercetare urmează a se stabili situația concretă a trupului neînsuflețit.

Cadavru dispărut de la Floreasca

Un pacient mort de COVID-19 în ultima zi a anului 2020, la Spitalul Floreasca, din Capitală, este de negăsit, iar rudele care au venit, luni, să ridice cadavrul pentru înmormântare au sesizat Poliția. Și spitalul a declanșat o anchetă și nu este exclus să se fi încurcat cadavrele.

Ruda pacientului decedat a sesizat Poliția, prin apel la 112, că a fost anunțat de reprezentanții Spitalului Floreasca despre decesul unei rude internate, dar la momentul în care au sosit pentru a ridica trupul neînsuflețit, reprezentanții spitalului nu l-au putut elibera.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 1, care au intrat în contact cu familia, dar și cu reprezentanți ai unității sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale”, transmite Poliția Capitalei.

Verificările sunt făcute de Secția 1 Poliție, în vederea stabilirii situației de fapt.

Medicul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat, la Digi24, că nu exclude să se fi încurcat cadavrele.

Precizez de la început că în unitate se desfășoară o cercetare administrativă, pentru a vedea cum s-au petrecut exact lucrurile (…). În momentul în care un pacient decedează el primește o brățară de identificare, care se aplică la nivelul încheieturii mâinii și apoi este pus în doi saci de cadavre. Personalul Serviciului de Anatomie Patologică are obligația, în momentul în care predă pacientul decedat familiei, să verifice datele care există în cartea de identitate cu cele de pe brățara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul. În această situație, noi am avut pe data de 31 decembrie două persoane care au decedat și una dintre familii a identificat cadavrul și acesta a fost predat firmei de pompe funebre. Acum, noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de către familie sau dacă cineva a greșit în momentul în care a predat cadavrul firmei de pompe funebre, pentru că, cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate”, a spus medicul Oprița.