Guvernul a decis ca cei care lucrează de acasă, în regim de telemuncă, pot primi din partea companiei, angajatorului, maximum 400 de lei pentru plata internetului, utilităților sau a chiriei.

Atenție! Compania trebuie să plătească acești bani, nu statul, dar suma este deductibilă fiscal.

Este ca un fel de bonus pe care o companie îl dă angajatului fără să mai plătească celelalte taxe. Prin această decizie, guvernul vrea să încurajeze telemunca, angajații să lucreze de acasă ca să nu răspîndească în masă Covidul.

Recomandări

CUM MĂNÂNCI CUMPĂTAT?
FĂ O ȘCOALĂ CA ACASĂ
ATACURI ÎN SIRIA
ISRAELUL LOVEȘTE YEMEN
TRUMP ÎȘI NUMEȘTE AMBASADORII
JURNALIȘTI MORȚI ÎN GAZA

Cu această criză sanitară pe cap putem înțelege decizia guvernului.

Tot este mai bine decât un lockdown, în care toată economia se oprește.

Dar guvernul trebuie să se gîndescă de pe acum, să găsească o soluție ca să-i readucă pe angajați la lucru în birouri și să reducă telemunca, care pe termen lung este distrugătoare din punct de vedere economic.

Cea mai importantă zonă corporate a României, regiunea Pipera-Aurel Vlaicu din București, cu peste 100.000 de corporatiști este acum pustie pentru că angajații lucrează de acasă.

Clădirile de birouri sunt goale, iar toate micile afaceri din jur sunt moarte.

Degeaba dă statul un ajutor celor din HoReCa dacă, după trecerea pandemiei, nu vor avea clienți pentru că angajații vor continua să lucreze de acasă și, altfel, nu vor reveni la birouri.

Dacă zonele corporate, de birouri, de malluri, de magazine, de restaurante, de cafenele se prăbușesc, nu pierd numai companiile, micii antreprenori și marii dezvoltatori din sectorul privat, ci în primul rând pierde statul care nu va mai avea de unde să ia TVA, accize sau alte taxe și impozite

Așa că, guvernul mai bine ar da bani angajaților, 400 de lei, să vină la muncă la birou, nu să stea în telemuncă.