• Șansele ca România să găzduiască meciurile de la Euro sunt minime
  • UEFA ar putea muta turneul într-o singură țară, sau un singur oraș
  • Rămânem cu trei stadioane și o linie de cale ferată în București

Sunt șanse mari să pierdem organizarea meciurilor de la Euro, după ce am pierdut și calificarea.

Cu 6 luni înainte de turneu, UEFA nu știe sigur cum și unde se vor juca meciurile, dar are câteva scenarii făcute. „Pare o utopie să te gândești că EURO se va desfășura în 12 orașe”, scriu jurnaliștii de la Marca.

La cum merge vaccinarea în Europa, e clar că nu vom rezolva pandemia până în vară. Președintele Federației Elvețiene e singurul oficial care a vorbit deschis despre discuțiile pe care le poartă UEFA în momentul ăsta.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

„O opțiune ar fi organizarea într-o singură țară, Rusia sau Germania. A doua ar fi alegerea unui singur oraș, cu suficiente stadioane. Londra, de exemplu”, a spus Dominic Blanc, președintele Federației Elvețiene.

Așadar, șanse spre zero ca și Bucureștiul să fie inclus în decizia pe care UEFA o va anunța abia în martie. Putem pierde 4 meciuri, dar rămânem cu 4 victorii – trei stadioane și o linie de cale ferată, toate incluse în dosarul de organizare a Campionatului European, ca prioritate națională.

Cum arata investițiile? Stadionul Steaua e gata, la fel și linia de cale ferată Otopeni – Gara de Nord, iar stadioanele Giulești și Arcul de Triumf vor fi inaugurate, cel mai probabil, în primăvară.