• Tratamentul se bazează pe plasma extrasă din sângele donat de cei care au depăşit boala.
  • Se va putea administra foarte uşor prin injectare şi în orice tip de dispensar şi ar trebui să producă imunoglobuline anti-Covid
  • În câteva săptămâni începe testarea pe 800 de voluntari asimptomatici
  • Tratamentul este destinat în special persoanelor care nu se pot vaccina
  • Rezultatele acestui studiu clinic vor fi anunţate în primăvară

Cercetările pentru testarea noului medicament au loc la laboratoarele companiei Grifols, din Catalonia. Dacă medicii care conduc testările reuşesc să obţină un tratament eficient contra Covid-19, acesta va putea fi administrat în orice cabinet medical.

Tratamentul cu imunoglobuline anti-Sars-Cov-2 ar fi foarte bun pentru imunizarea imediată a persoanelor care nu se pot vaccina şi pot stopa agravarea bolii. 

Teoretic, o persoană care a fost vaccinată, produce deja anticorpi şi atunci când virusul încearcă să se aşeze pe faringe, anticorpii îi atacă.”, a spus Oriol Mitjà, medic infecţionist.

Recomandări

PSD SE RETRAGE DIN COALIȚIE
NETANYAHU DISCUTĂ PACEA
BOOTS ON THE GROUND
JURNALISM (IN)DEPENDENT
FĂRĂ ABONAMENT LA APPLE
CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”

Medicii de la Grifols vor lucra cu imunoglobulina Gamunex-C, eficientă până acum în prevenirea multor boli infecţioase şi folosită de 15 ani în tratarea bolnavilor imunodeficienţi.

Tratamentul cu imunoglobuline poate să producă anticorpi policlonali, care prezintă mai multe şanse de protecţie în faţa virusului decât anticorpii monoclonali, asemănători cu tratamentul primit de Donald Trump, când a suferit de Covid19.

Primele teste clinice se vor face în februarie pe un eşantion de 800 de persoane infectate cu SarsCov2, dar asimptomatice.