• Primarul general este convins că preşedintele se va implica şi că, până la urmă, va fi găsit poluatorul
  • Gabriela Firea susţine că a trimis o scrisoare şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, astfel încât problema să fie dezbătută în Comisia de mediu sau chiar să se formeze o comisie specială de anchetă în acest caz
  • Primarul general a anunţat că a identificat „nişte piste, câteva variante de poluatori industriali”, pe care le pune la dispoziţia autorităţilor responsabile

Gabriela Firea solicită sprijinul celor mai importante instituţii ale statului pentru a se afla sursa poluării extrem de mari de acum câteva zile.

„Am transmis deja o adresă către preşedintele României, şi către CSAT în care am descris în termeni tehnici şi administrativi ce s-a întâmplat în 1 şi 2 martie în Bucureşti şi am transmis rugămintea, solicitarea de a se analiza situaie gravă în cadrul unie şedinşe CSAT”, spune Firea.

Gabriela Firea spune că a trimis o scrisoare şi către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, prin care îi solicită să se implice în problema poluării din Bucureşti.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Edilul Capitalei a lansat şi câteva supoziţii legate de sursele poluării de duminică seară.

„În primul rând, CET-urile din Bucureşti, este posibil Grozăveşti şi Progresul din Bucureşti să fi ars mai multă păcură de cât aveau capacitatea. Am primit informaţii că CET-urile Progresul şi Grozăveşti să fi ars mai multă păcură”, a mai spus primarul Capitalei.

O altă pistă lansată de Gabriela Firea se referă la cei 118 agenţi economici care au instalaţii autorizate de ardere a deşeurilor.

În noaptea de duminică spre luni, poluarea din Bucureşti a atins cote record, de peste 10 ori mai mari decât limitele admise. Până în prezent, Ministerul Mediului nu a precizat care este sursa acelui nor extrem de toxic.