• O explozie puternică s-a produs în centrul capitalei Spaniei, Madrid
  • Un bloc din zona Puerta de Toledo a fost distrus aproape în totalitate
  • Patru persoane au murit și alte 10 sunt rănite, potrivit El Pais

O explozie puternică, ale cărei cauze încă nu sunt clare, a zguduit miercuri o clădire din centrul Madridului. Trei etaje superioare ale blocului au fost aruncate în aer. Primele semne indică faptul că explozia a fost cauzată de un incident legat de o scurgere de gaze. Din nefericire, patru persoane au murit și alte 10 sunt rănite, potrivit El Pais.

Felix Damian, corespondent Aleph News: ”Lângă edificiul afectat de explozie se află un azil de bătrâni, care, din fericire, a fost evacuat la timp şi fără victime, iar în aceeaşi apropiere a exploziei se află şi o şcoală, unde, de asemenea, nu au fost răniţi.

Copiii nu se aflau în curte la momentul la care s-a produs explozia. Exploziile s-au produs înainte de ora locala 15, în timp ce un tehnician, care a decedat pe loc, făcea reparaţii la centrala termică a unui apartament. Explozia centralei a fost urmată de o deflagraţie şi mai puternică care a distrus ţevile de gaz din clădire”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Miguel şi Javier studiază Dreptul, la Madrid şi locuiesc vizavi de clădirea spulberată de explozie. Cea mai puternică bubuitură i-a surprins în timpul orelor online. Au ieşit din casă într-un suflet.

Javier – martor: ”Eu m-am gândit în primul moment că a explodat toată clădirea, iar când am văzut de pe balcon cum zboară bucăţile de cărămizi am bănuit că poate fi accident la gaz. Nu m-am gândit la altceva mai rău.

Miguel – martor: ”A fost un adevărat şoc. Am decis după aceea să ne plimbăm puţin ca să ne calmăm şi să depăşim momentul de anxietate.”