• O fată de doar 10 ani a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok
  • Italia a blocat temporar utilizatorii care nu îşi pot demonstra vârsta
  • Utilizatorii trebuie să aibă cel puţin 13 ani pentru a accesa platforma video

Procurorii italieni au deschis o anchetă cu privire la decesul accidental al unei fete de 10 ani, care ar fi participat la o provocare pe Tik Tok, relatează The Guardian. Italia a anunţat că a blocat temporar accesul la Tik Tok pentru utilizatorii a căror vârstă nu a putut fi dovedită.

Utilizatorii trebuie să aibă cel puţin 13 ani pentru a accesa platforma video, potrivit termenilor şi condiţiilor impuse de Tik Tok.

Fata a murit într-un spital din Palermo, după ce a descoperită miercuri de sora ei de cinci ani. Copilul era în baia familiei, cu telefonul în mână, care a fost confiscat de poliţişti.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.

Tik Tok, platformă deţinută de compania chineză ByteDance, a declarat că nu a reuşit să identifice conţinutul care ar fi putut încuraja fata să participe la o provocare care să îi provoace decesul.

Experţii medicali au avertizat cu privire la pericolul provocării, care se numeşte „jocul sufocării”. Agenţia italiană pentru protecţia datelor a intentat un proces împotriva Tik Tok în luna decembrie, acuzând o „lipsă de atenţia cu privire la protecţia minorilor”.