• Judeţul Ilfov a trecut în scenariul galben
  • În Bucureşti, incidenţa a scăzut până la 2,4 cazuri la mia de locuitori
  • Doar două judeţe mai sunt în scenariul roşu: Cluj (3,01‰) şi Timiş (3,63‰)

După Bucureşti, veştile bune ar putea urma şi pentru locuitorii din jurul Capitalei. Judeţul Ilfov a trecut în scenariul galben, după ce rata de infectare a scăzut sub pragul de trei infectări la mia de locuitori.

Dacă trendul se păstrează şi în următoarele zile, iar indicenţa rămâne sub 3 infectări la mia de locuitori, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu-i rămâne decât să adopte o hotărâre prin care să relaxeze restricţiile, exact cum se va întâmpla de luni în Bucureşti. Asta înseamnă că restaurantele şi cafenelele s-ar putea redeschide şi funcţiona la interior la o capacitate de 30%. La fel şi sălile de teatru, cinematografele şi agenţiile de pariuri.

În acest moment doar Clujul şi Timişul mai sunt în scenariul roşu, adică au o incidenţă de peste 3 cazuri la mia de locuitori. Clujul e însă chiar la limită (3,01), aşa că e foarte posibil să treacă în scenariul galben. 12 judeţe sunt în scenariul galben, iar 28 de judeţe sunt în zona verde, au o rată mai mică de 1,5 la mie. Cele mai mici incidenţe sunt în Buzău (0,53), Olt (0,59) şi Vrancea (0,6).

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?