• O pagină de Instagram ajută elevii de toate vârstele să învețe pentru examene
  • Pe pagina @dozazilnicadegramatica poți să vezi cele mai frecvente greșeli de gramatică din limba română
  • Pagina are aproape 14.000 de urmăritori și peste 350 de postări educative

Cum ar fi să dai scroll pe Instagram și să înveți gramatică, vocabular și chiar literatură pentru examenul de bacalaureat? Pagina se numește Doza Zilnică de Gramatică.

Cele mai interesante sunt postările cu cele mai frecvente greșeli pe care le facem și nici nu ne dăm seama. De exemplu, forma corectă este „caramelă” și nu „caramea”. Corect este „stras” nu „ștras”, iar pluralul de la „ecler” e „ecleruri”.

Cuvântul „patetic” înseamnă în limba română „plin de patos, care emoționează”. Confuzia se face din engleză unde cuvântul înseamnă „jalnic”.

Recomandări

UNDE MERGI AZI?
CUM E COPILUL TĂU?
CE LIMBĂ ÎNVEȚI?
HAI LA ORA DE JAZZ!
INVERSĂM ROLURILE DE GEN
UNDE MERGI AZI?

De asemenea, sintagma „perioadă de timp” este pleonasm, iar lista continuă. Pagina are peste 350 de postări de genul ăsta. Iar după ce ai terminat de citit, ai și niște quiz-uri pe care le poți completa să-ți testezi cunoștințele.

Pagina are 14.000 de urmăritori, din toate categoriile de vârstă, inclusiv elevi de gimnaziu și liceu. Cei care își doresc pot să se înscrie ca să primească materiale pe Instagram, pentru examenul de clasa a 8-a și a 12-a.

Este o variantă foarte cool de a combina utilul cu plăcutul. Pagina are și un cont de Patreon, unde cei interesați pot susține proiectul prin donații.

Paula, elevă în clasa a XII-a spune că e o idee extrem de utilă. Mai ales că elevii petrec foarte mult timp pe social media.

Paula Tonchevici, elevă: „Îmi vine mai uşor să rezolv exerciţiile făcute pe Instagram decât exerciţiile făcute dintr-o carte de la şcoală sau dintr-un caiet.“

Profesorul Cătălina Georgescu a înțeles că Instagramul e mai atractiv
decât un manual bazat pe o programă blocată în timp. Așa că îi încurajează pe elevi să se folosească de arma pe care o au la îndemână.

Mădălina Georgescu, profesor: „Cred că o combinaţie între predarea clasică şi utilizarea tehnologiei, a platformelor de social networking, este ideală pentru elevii de clasa a opta, respectiv a douăsprezecea, pe care îi aşteaptă un examen destul de dificil.“