• Giuseppe Conte a înmânat demisia președintelui Italiei
  • Premierul italian le-a comunicat, marţi, miniştrilor decizia de a merge la Palatul Quirinale cu demisia
  • Decizia a fost anunțată după o şedinţă de câteva ore

UPDATE 14.15 Primul-ministru Giuseppe Conte a înmânat demisia președintelui Italiei, Sergio Mattarella.

Premierul italian le-a comunicat miniştrilor decizia de a merge la Palatul Quirinale pentru a demisiona.

Alfonso Bonafede, ministrului Justiţiei, membru proeminent al Mişcării 5 Stele, ministrul culturii Dario Franceschini (PD) şi ministrul Sănătăţii Roberto Speranza (PD) şi-ar fi reiterat sprijinul pentru Giuseppe Conte în Consiliul de Miniştri, după ce primul-ministru şi-a comunicat decizia de a demisiona, conform ANSA.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Mulţumesc întregii echipe guvernamentale, fiecărui ministru, pentru fiecare zi din aceste luni împreună”, ar fi spus premierul la Consiliul de Miniştri.

Un mesaj a venit şi din partea Conferinţei Episcopale Italiene (CEI). Preşedintele CEI, cardinalul Gualtiero Bassetti, a spus: „Biserica nu este de o parte sau de alta. Ceea ce ne interesează este binele fiecărei persoane şi al fiecăruia împreună cu ceilalţi. (…) Privim cu atenţie şi îngrijorare schimbările politice, într-un scenariu agravat de situaţia pe care o trăim. Sperăm că politicienii vor colabora în folosul cetăţenilor”.

Cabinetul Conte a fost aruncat în criză după ce unul din partenerii din coaliţie, partidul Viva Italia condus de fostul premier Matteo Renzi, s-a retras de la guvernare într-o dispută legată de gestionarea crizei provocate de coronavirus. Premierul Giuseppe Conte a anunţat că demisionează în căutarea unei noi majorităţi.