- După o zi frumoasă, vremea se strică din nou. Azi nu vei avea parte de prea mult soare și nici de temperaturi ridicate. La amiază vor fi între -2 și 11 grade Celsius, cu cel mult grade 6 grade în București.
- Portugalia a introdus noi restricții. Dacă ai de gând să ajungi acolo cu avionul, ai nevoie de un test PCR negativ, făcut cu 72 de ore înainte de îmbarcare. Frontiere au fost închise, așa că nu poți intra în Portugalia cu mașina.
- Și Franța și-a închis, de astăzi, frontierele pentru călătorii din afara Uniunii Europene. Tu poți intra în Hexagon doar cu test PCR negativ și cu un motiv bine întemeiat. Mall-urile au fost închise.
- Nici în Cehia nu mai poți merge decât cu un motiv bine întemeiat, cum ar fi că locuiești sau muncești acolo. Trebuie să ai test PCR negativ și să completezi formularul de localizare. Până pe 14 februarie, călătoriile în scop turistic sunt intezise.
- De astăzi, Canada suspendă până pe 30 aprilie zborurile spre Mexic şi Caraibe. Premierul Justin Trudeau spune că vor fi introduse și teste obligatorii, la sosire, în aeroport, iar călătorii vor aștepta rezultatele în hoteluri, pe cheltuiala lor.
- Schimbări în campania de imunizare. În februarie vor fi vaccinate doar persoanele vârstnice și cele cu boli cronice, te-a anunțat, aseară, ministrul sănătății. Voiculescu a precizat că nu va exista nicio schimbare în cazul celor care sunt deja programați.
- Ieri s-au vaccinat peste 25 de mii de persoane și-am ajuns, astfel, la peste 570 de mii de români imunizați, de la începutul campaniei. Au existat și 1.737 de reacții adverse comune și minore.
- În schimb, Marea Britanie a imunizat, până acum, peste 8,3 milioane de persoane. Dintre aceștia, aproape o jumătate de milion au primit șia doua doză.
- Și trebuie să știi că ești mult mai norocos decât alții. Locuitorii din 85 de țări sărace nu vor primi vaccinul anticovid mai devreme de 2023, arată un studiu făcut de Economist Intelligence Unit.
- Și chiar dacă ai deja trei vaccinuri anti-covid, Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, avertizează că e posibil ca actualele seruri să nu mai fie eficiente, în viitor. Momentan, acest lucru nu s-a întâmplat, deși au apărut noi tulpini de coronavirus.
Advertisment
Recomandări
Partenerii noștri