• Patru ani de la cele mai mari proteste din istoria postrevoluționară a României
  • Sute de mii de oameni au ieșit în stradă, imediat ce Guvernul Grindeanu a adoptat Ordonanța de Urgență de 13
  • Pe 5 februarie 600.000 de oameni ieșeau în stradă în toată țara

Sute de mii de oameni au ieșit în stradă, imediat ce Guvernul Grindeanu a adoptat Ordonanța de Urgență de 13, care dezincrimina abuzul în serviciu, dacă prejudiciul era sub 200.000 de lei, abroga neglijența în serviciu și redefinea favorizarea făptuitorului.

Recordul de manifestanți a fost stabilit pe 5 februarie: 600.000 de oameni în stradă, în toată țara. Trei zile mai târziu, Florin Iordache a demisionat din funcția de Ministru al Justiției. Ordonanța de Urgență 13 a fost abrogată.

Florin Iordache a devenit șeful Comisiei Juridice din Camera Deputaților și a continuat să se ocupe de modificarea legislației penale. La final de mandat, a fost votat șef al Consiliului Legislativ.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

Sorin Grindeanu, ales deputat de Timiș

Sorin Grindeanu a mai rezistat ca premier pânâ în iunie 2017, când propriul partid, PSD, l-a dat jos prin moțiune de cenzură. După împăcarea cu Dragnea, a fost numit șef la ANCOM, iar luna trecută a fost ales deputat de Timiș.

Liviu Dragnea, pe care OUG13 l-ar fi scăpat de dosarul în Protecția Copilului, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în mai 2019. El va putea cere în câteva luni eliberarea condiționată, dar mai e urmărit penal în alte două dosare.