• Revista Business Magazin a desemnat personalitatea anului 2020 ca fiind angajatul remote
  • De la 1% în 2019, procentul celor care lucrau de acasă în iulie 2020 a ajuns la 24%
  • Potrivit datelor Eurostat, 45.8% dintre români trăiesc în locuințe supraaglomerate

În urmă cu un an nici nu îți imaginai că vei sta mai mult pe acasă în lunile care urmau. Însă a venit pandemia și a schimbat tot ce știam. De aceea, revista Business Magazin a desemnat personalitatea anului 2020 ca fiind angajatul remote.

Cum a funcționat în România tranziția de la lucrul la birou către cel remote

Potrivit datelor din 2019, vedem că doar 6% dintre companiile din România și-au instruit angajații în tehnologia informației. De asemenea, aproape 50% dintre români trăiesc în locuințe supraaglomerate, față de 17% la nivelul Uniunii Europene.

Acest lucru a făcut ca munca de acasă să fie și mai complicată și a dus la o scădere a rezistenței angajaților și o creștere a oboselii și epuizării. Cum provocarea este mai mare ca oricând, este firesc ca angajatul remote să fie personalitatea anului 2020.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Cum vom lucra după pandemie, remote sau hibrid

Sunt 10 luni de când mulți români au trecut la munca remote, perioadă în care cu toții ne-am adaptat într-un mod sau altul. Iar persoanele care pot lucra eficient remote vor avea ezitări în a reveni la muncă în viitor.

Cel mai probabil vom vedea în multe industrii, în cele în care este permis, un mod de lucru hibrid. Asta arată majoritatea studiilor și asta este și opinia specialiștilor în domeniul HR.