• Numărul cazurilor noi de COVID-19 în centrele medico-sociale a scăzut cu 65%, după vaccinare
  • Valeriu Gheorghiță a anunțat că în etapa 1 au fost vaccinate 89,96% dintre persoanele eligibile cu două doze și 98,94% cu o doză
  • Valeriu Gheorghiță: „Practic s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal”

Numărul cazurilor noi de COVID-19 în centrele medico-sociale a scăzut cu 65%, după vaccinare, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, în conferință de presă, că în urma analizei datelor de eficiență a vaccinării împotriva COVID-19, în etapa 1, adresată lucrătorilor din sistemul medical și social, din cele circa 250.000 de persoane eligibile au fost vaccinate, până la data de 14 februarie 2021, 89,96% cu două doze, respectiv 98,94% cu o singură doză.

„Practic s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal”, a spus Gheorghiță despre situația persoanelor care au intrat în etapa 1, respectiv medici și personal medical.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

De asemenea, s-a observat că numărul cazurilor noi de COVID-19 în unitățile medico-sociale a scăzut cu 65%, după vaccinare.

„În ceea ce privește beneficiile vaccinării persoanelor internate în centrele medico-sociale și rezidențiale, din circa 49.000 de persoane eligibile, incluzând, pe lângă persoanele internate, și personalul de îngrijire, până la 14 februarie au fost vaccinate cu două doze 65,45%, respectiv 86% cu o singură doză.”

„Referitor la impactul vaccinării acestei categorii de persoane, observăm o reducere cu peste 65% a numărului de cazuri de îmbolnăviri de COVID în ultimele patru săptămâni, ceea ce ne plasează într-o situație favorabilă din punct de vedere al reducerii riscului de apariție a focarelor de îmbolnăvire în aceste centre rezidențiale și sociale”, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiță.